2024-05-09

Fakültemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü Tekirdağ Valiliği İl Göç İdaresine Dış Paydaş Ziyaretlerinde Bulundu.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, ileriye dönük işbirliği ve akademik etkileşimi artırmak amacıyla dış paydaş ziyaretleri kapsamında T.C. Tekirdağ Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Üniversitenin Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hakan CAVLAK, Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Emre BAYSOY ve Arş. Gör. Şahin GÜRÇAY'dan oluşan heyet, 08 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşen ziyarette, İl Göç İdaresi Müdürü Ömer GÜMÜŞ ve kurum personeliyle bir araya geldi.

Ziyaret sırasında, her iki kurumun da öğrenci yetiştirme ve toplumsal katkı sağlama misyonları doğrultusunda işbirliği olanakları ele alındı. Bölüm öğrencilerinin devletlerarası hukuk alanında bilgi ve yetkinlik kazanmaları amacıyla yapılacak ortak çalışmaların önemi vurgulandı. Özellikle, ilgili bölüm öğrencilerinin pratik bilgi ve deneyim kazanmaları için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün sunduğu staj imkanları üzerinde duruldu. Ayrıca, kurum personelinin bölüm öğrencilerine yönelik düzenleyeceği seminerlerin, öğrencilerin akademik ve profesyonel gelişimine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Ziyaret sırasında dile getirilen görüşler, gelecekteki işbirliklerine dair umutları artırdı. Her iki kurum da, bu tür etkileşimlerin sadece öğrencilerin değil, aynı zamanda toplumun da faydasına olacağına inancını vurguladı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile T.C. Tekirdağ Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulunuldu.